Filet z kurczaka ze szpinakiem i fetą

Filet z kurczaka ze szpinakiem i fetą
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: anika80
Dużo roboty ale warto.

Składniki

  • filet z kurczaka, 1 podwójny
  • szpinak, 30-40 dag
  • ser typu feta, kilka kosteczek
  • śmietana 12%, 2 łyżki
  • olej do smażenia
  • pieprz i zioła, do smaku
  • Bułka tarta
  • jajka, 2 szt.
  • czosnek, 1 ząbek

Przygotowanie

  1. Farsz: świeży szpinak poszatkować, dusić na patelni aż woda odparuje, dodaj fetę, pamiętaj że jest słona nie dawaj za dużo, do tego śmietanka, poduś to chwilę na ogniu. Dodaj rozgnieciony czosnek.

  2. Rozbij mięso delikatnie, nałóż farsz do środka i zawiń ściśle w folię spożywczą, zrób z tego cukiereczka, schładzaj godzinę w lodówce, dzięki temu nie musisz związywać rolady sznurkiem

  3. Zrób panierkę z bułki tartej i jajek, rozgrzej na patelni olej, musi być bardzo gorący i układaj złączeniem do dołu, zmniejsz palnik i przykryj pokrywką, smaż do złotego koloru

  4. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i zapiekaj w naczyniu 20 minut, w zależności od wielkości rolady Podaję z młodymi ziemniaczkami i opiekanym kalafiorem Smacznego

Komentarze do przepisu (4)

koko6 03 czerwca 2011
Bardzo fajny przepis,super podany no smakowicie wygląda.Pozdrawiam.Do podsmażania proponuję dodać odrobinę masła.
aktorod 09 czerwca 2011
smakowite
margo21 18 czerwca 2011
ciekawy ten filecik ,uwielbiam szpinak!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • filet z kurczaka, 1 podwójny
  • szpinak, 30-40 dag
  • ser typu feta, kilka kosteczek
  • śmietana 12%, 2 łyżki
  • olej do smażenia
  • pieprz i zioła, do smaku
  • Bułka tarta
  • jajka, 2 szt.
  • czosnek, 1 ząbek
Składniki