Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet z kurczaka ze śliwkami w śmietanie"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1161
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1161
Składniki
Mięso kurczaka umyj, osusz, podziel na 4 porcje. Każdą porcję przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij (dzięki temu nie zapryskasz stołu). Z obu stron oprósz mięso solą, pieprzem i papryką mieloną. Możesz teraz odstawić je na godzinę do lodówki.
Następnie z jednej strony posyp każdy kawałek kurczaka pokruszonym jak najdrobniej suszonym tymiankiem i rozmarynem, posmaruj zmiażdżonym czosnkiem.
Na każdym kawałku mięsa połóż po dwie śliwki. Zwiń roladki, owiń ściśle plasterkiem boczku, zepnij wykałaczkami.
Obsmaż roladki ze wszystkich stron na złoty kolor. Zalej śmietanką, duś około 8 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie