Filet z kurczaka z warzywami

Filet z kurczaka z warzywami
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: katia2101
Kurczak a'la chińszczyzna

Przygotowanie

  1. Umyte filety z kurczaka bez skóry i kości kroimy w średniej wielkości paski. Następnie wkładamy je do garnka i zalewamy wodą aż zostaną pokryte i wrzucamy kostkę rosołową. Gotujemy 15minut.

  2. Pieczarki, marchew i cukinię obieramy i kroimy w paski. Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy warzywa, które smażymy 5minut, a następnie wlewamy do nich pół szklanki wywaru z kurczaka i dusimy 10minut pod przykryciem.

  3. Ugotowanego kurczaka odcedzamy i dorzucamy na patelnię do warzyw na około 2minuty. Po tym czasie wlewamy śmietanę zmieszaną z żółtkiem, doprawiamy do smaku i gotujemy około 3minut, ale nie doprowadzamy do wrzenia.

  4. Ugotowane danie przekładamy na talerz i polewamy sokiem z połowy cytryny i dekorujemy natką pietruszki. Można podać z ziemniakami opiekanymi.

Komentarze do przepisu (1)

marysia11082 21 listopada 2016
No,bardzo fajne,wypróbuje.
Składniki