Filet z kurczaka z szynką parmeńską i serem mozzarellą

Filet z kurczaka z szynką parmeńską i serem mozzarellą
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: pasjonata
Smak tego fileta zachwyci nie jedną osobę.

Składniki

  • 2 pojedyńcze filety z kurczaka
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • 4 plastry sera mozzarella
  • sól, pieprz,
  • mąka ziemniaczana lub pszenna
  • olej do smażenia
  • pęczek szczypiorku

Przygotowanie

  1. Filety myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Ostrym nożem przecinamy filety wzdłuż, aby wyszły nam 4 płaskie kotlety. Przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące.

  2. Na patelni rozgrzać olej i szybko obsmażyć filety, a następnie przełożyć je do formy do zapiekania, położyć plaster szynki i sera. Piec w rozgrzanym do 190 st.C piekarniku przez ok. 10-15 minut, do momentu, aż ser się roztopi.


    Po upieczeniu przełożyć na talerz i posypać pokrojonym szczypiorkiem.


    Smacznego

Komentarze do przepisu (2)

grazka950 25 września 2017
w punkcie,,2,, po przełożeniu do formy do zapiekania..- zabrakło nałożenia szynki i sera i dopiero zapiec-mały... Czytaj całość »
w punkcie,,2,, po przełożeniu do formy do zapiekania..- zabrakło nałożenia szynki i sera i dopiero zapiec-mały chochlik się wkradł :)
pasjonata 26 września 2017
Dziękuję za informację. Przepis został już poprawiony. Pozdrawiam
Składniki
  • 2 pojedyńcze filety z kurczaka
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • 4 plastry sera mozzarella
  • sól, pieprz,
  • mąka ziemniaczana lub pszenna
  • olej do smażenia
  • pęczek szczypiorku
Składniki