Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Filet z kurczaka z sosem śmietanowym"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 199
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 199
Składniki
Czosnek i imbir przeciśnij przez praskę, wymieszaj z oliwą i sosem sojowym. Oczyszczone filety, ponacinaj w poprzek, natrzyj marynatą i odstaw do lodówki na kilka godzin.
Serki i śmietanę dokładnie wymieszaj w garnku. Podgrzej na małym ogniu, aż serki się roztopią. Wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. W tym czasie oczyść warzywa i ugotuj al dente. Na patelni rozgrzej masło, włóż filety i usmaż z obydwu stron na złoty kolor (przez pierwsze kilka minut przykryj je pokrywką).
Usmażone filety pokrój w plastry. Filety wyłóż na talerz, polej sosem i posyp szczypiorkiem. Podawaj z ryżem i warzywami.Źródło: Na żywo