Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Filet z kurczaka z serem camembert"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 125
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 30
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 78
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 125
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 30
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 78
Składniki
Mięso opłucz, wytrzyj do sucha. Każdy filet lekko rozbij. Potem oprósz solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety. Smaż je po 4 minuty z każdej strony.
Por oczyść, dokładnie umyj, osusz i pokrój w plasterki. Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami, strąk opłucz, osusz, potnij w paseczki. Mięso zdejmij z patelni. Trzymaj w cieple, aby nie wystygło.
Na tłuszcz ze smażenia wrzuć pokrojone wcześniej warzywa. Smaż je, mieszając, przez 3 minuty. Pod koniec przypraw do smaku solą i pieprzem. Ser pokrój w plasterki. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki i drobno je posiekaj.
Płaty mięsa ułóż na spodzie żaroodpornej formy. Na kotletach rozłóż podsmażone warzywa oraz plasterki sera. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz, aż ser ładnie się stopi. Przed podaniem posyp natką.
Zamiast papryki i pora użyj pieczarek i cebuli. ok. 25 min
porcja ok. 310 kcal, ok. 3 zł za porcję.Źródło: Tina