Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 13
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 133
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 204
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 319
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 13
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 133
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 204
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 319
Składniki
Filety pokroić na drobne kawałki. Zamarynować w oliwie z przyprawą do gyrosa i do kebaba. Wstawić do lodówki na 15-20 minut.
pieczarki pokroić w plasterki i udusić na oliwie na patelni
Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na patelni
Do brytwany przełożyć zamarynowane filety, podlać odrobiną wody i dusić. Jak mięso zmięknie, dodać resztę składników: pieczarki, cebulę i kukurydzę. Chwilę jeszcze dusić i gotowe. W międzyczasie ugotować kaszę.
Ugotowaną dodać do brytwany i wszystko razem wymieszać. Gotowe do podania.