Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny soczysty pełen smaków
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1075
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 107
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4338
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8468
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1075
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 107
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4338
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8468
Składniki
Filety po oczyszczeniu i osuszeniu lekko rozbić w najgrubszym miejscu ,posypać solą i pieprzem .Ułożyć na blaszce z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować pesto bazyliowym .Można też zmienić pesto na inne .Ciasto francuskie rozwałkować pokroić na paski szerokości ok 2cm.każdy pasek kłaść na filecie a boki ciasta podwijać pod spód mięsa .Piekarnik nagrzewamy do 220 st pieczemy 20do 30 minut ,jeśli piekarnik przypieka za mocno to ustawić na 200 st Ciasto można posmarować oliwą przed pieczeniem .