Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie kurczaka z mięsem mielonym i pieczarkami, posypany żółtym serem warte grzechu.
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 140
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7462
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 184
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 98
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 202
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 140
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7462
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 184
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 98
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 202
Składniki
Filety przeciąć wzdłuż i rozbić na cienkie płaty. Mięso mielone doprawić. Pieczarki umyć i oczyścić, pokroić w plastry i udusić z krążkami cebuli. Por pokroić w pół plasterki i wymieszać ze startym żółtym serem.
Spód naczynia żaroodpornego wysmarować masłem, wyłożyć jedną warstwę płatów z kurczaka. Na niej rozprowadzić połowę pieczarek z cebulką. Następnie położyć kupkami mięso mielone i połowę pora z żółtym serem. Na to wyłożyć resztę pieczarek, całość przykryć płatami z kurczaka i pozostałą częścią pora z żółtym serem.
Składniki sosu cebulowego wymieszać. Zalać wierzch zapiekanki. Piec ok. 1 godziny w temp. 170 stopni.