Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i soczysty filet z kurczaka smażony w panierce ze słonecznika. Podany z gotowanymi ziemniakami z koperkiem i surówką ze smażonej kapusty kiszonej stanowi wspaniałe danie na niedzielny czy świąteczny obiad. Sprawdzi się również na różne imprezy okolicznościowe czy spotkania rodzinne.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 151
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 850
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 151
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 850
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj. Przepis na surówkę znajduje się na moim profilu.
Filety wypłukaj, przekrój na pół, lekko rozbij, posyp solą, pieprzem, czosnkiem, papryką i przyprawą do kurczaka z obu stron. Odstaw na godzinę.
Jajko roztrzep, dodaj mleko . Do jednej miski wsyp mąkę, do drugiej słonecznik. Na patelni rozgrzej olej, filety panieruj w mące, jajku i słoneczniku. Smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron.
Podawaj z ugotowanymi ziemniakami posypanymi koperkiem i surówką ze smażonej kapusty kiszonej z miodem. Smacznego.