Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy sposób na oryginalne przyrządzenie fileta z piersi kurczaka. Podajemy z ziemniaczkami i warzywami na parze.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 716
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 716
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Składniki
Filety dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek a następnie każdego przekrawamy wzdłuż aby otrzymać 4 filety. Następnie wkładamy na 5 min wszystkie filety do mleka przekręcamy aby nasiąkły mlekiem. Następnie w miseczce ścieramy ser mozzarela oraz dodajemy mąkę. Każdego fileta należy doprawić solą oraz pieprzem a następnie posmarować musztarda i obtoczyć w mące z serem.
Filety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni. Pieczemy ok 20 min jak tylko mięso zaczyna się rumienić z wierzchu. Pod koniec pieczenia na wierzchu układamy pomidorka i posypujemy szczypiorkiem. Podajemy z ziemniakami oraz warzywami na parzę.