Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne i szybkie kotlety z filetu z kurczaka panierowane w mące kukurydzianej. Polecam
nóż, deska do krojenia, ręcznik papierowy, patelnia, naczynia na panierkę,
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7746
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 172
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 386
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7746
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 172
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 386
Składniki
Jajka rozbełtać z solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Filet umyć, osuszyć i przekroić na 4 kotlety. Każdy rozbić tłuczkiem tak by nie porobić dziur. Natrzeć roztartym czosnkiem , obtaczać w jajku z przyprawami i panierować w mące kukurydzianej. Smażyć na rozgrzanym maśle klarownym lub oleju z każdej strony na rumiany, złoty kolor. Podawać do drugiego dania. Ja podałam z utłuczonym ziemniaczkami z cebulką oraz ogórkiem konserwowym. Smacznego
Kotlety gotowe do podania.
Gotowe danie do podania.