Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet z kurczaka w cieście"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 211
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 211
Składniki
Filety myję. Każdą pierś kroję na 3 części. Rozbijam tłuczkiem, posypuję solą i pieprzem. Do miseczki wbijam jajka, dodaję obie mąki, majonez i przyprawę do kurczaka. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach i dodaję do masy.
Filety panieruję w masie serowej i smażę na rozgrzanym oleju, często je obracając.
25 min
Porcja 298 kcal
Przepis na 6 porcjiŹródło: Kobieta i życie