Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa wersja na zastąpienie zwykłego kotleta z kurczaka.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Składniki
Filet myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Nacinamy go wzdłuż, tak aby wykonać "kieszonkę na pesto". Nadziewamy, posypujemy z dwóch stron solą i pieprzem. Zawijamy plastrami boczku.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy mięso przez 20 minut. Po tym czasie zwiększamy temperaturę do 240 stopni i pieczemy przez kolejnych 5 minut żeby boczek nabrał chrupkości i zmienił się w bekon.
Podajemy na ciepło wraz z ryżem lub ziemniakami oraz surówką lub innym dodatkiem.