Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elegancki obiad z łatwo dostępnych składników. Palce lizać! Przepis pochodzi z 406. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 253
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 397
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 306
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 265
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 253
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 397
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 306
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 265
Składniki
Filety przekroić wzdłuż na pół. Przykryć folią spożywczą i delikatnie rozbić. Z obu stron przyprawić solą i pieprzem. Owinąć boczkiem (po 2 plasterki na każdy kawałek mięsa).
Na patelni rozgrzać oliwę. Ułożyć i usmażyć kurczaka (z każdej strony przez 2-3 minuty). Pod koniec na patelni umieścić połówkę cytryny. Podlać winem. Wycisnąć sok z drugiej połówki cytryny. Dorzucić rozmaryn. Gdy sos lekko odparuje przykryć i dusić przez chwilę. Podawać z pieczonymi ziemniakami i pomidorkami koktajlowymi z grilla.