Filet z kurczaka przykryty puszystą pierzynką

Filet z kurczaka przykryty puszystą pierzynką
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Pomidor połączony z papryką to idealna kompozycja smakowa a jak dodamy serek wyjdzie nam soczysta pierzynka ????

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • Przyprawa do kurczaka
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • 1 papryka czerwona
  • 2 pomidory
  • 1 serek śmietankowy z szczypiorkiem
  • Bułka tarta do panierki
  • 15 dag sera żółtego
  • 2 jajka

Przygotowanie

  1. 1. Fileta kroimy na większe kawałki, doprawiamy przyprawą oraz solą.

  2. 2. Następnie obtaczamy w roztrzepanym widelcem jajku.

  3. 3. Panierujemy w bułce tartej.

  4. 4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  5. 5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  6. 6. Paprykę drobno kroimy, przekładamy do naczynia.

  7. 7. Pomidory również drobno kroimy, łączymy z papryką.


  8. 8. Dodajemy serek.

    Dokładnie mieszamy.

  9. 9. Farsz układamy na kotletach.

  10. 10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, posypujemy farsz.

  11. 11. Zapiekamy 20 minut w 180°C.

  12. 12. Danie Gotowe.
    13. Smacznego.

Komentarze do przepisu (6)

Nevermore 12 grudnia 2018
Pyszności, lubię takiego zapiekanego kurczaka :) U mnie coś podobnego będzie jutro, może nawet podkradnę... Czytaj całość »
Pyszności, lubię takiego zapiekanego kurczaka :) U mnie coś podobnego będzie jutro, może nawet podkradnę trochę z Twojego pomysłu ;)
Super, +6 :D
babcitereskiciasta 12 grudnia 2018
Pyszne takie mięso,wiem bo nieraz podobne robię.:)
klaudia11098 15 marca 2019
Bardzo pyszne <3
Farsz smakuje nawet bez mięsa ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 filet z kurczaka
  • Przyprawa do kurczaka
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • 1 papryka czerwona
  • 2 pomidory
  • 1 serek śmietankowy z szczypiorkiem
  • Bułka tarta do panierki
  • 15 dag sera żółtego
  • 2 jajka
Składniki