Filet z kurczaka pod warzywną pierzynką

Filet z kurczaka pod warzywną pierzynką
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Kolejny mój eksperyment w kuchni, kurczaczek smakuje wybornie.

Składniki

  • Filet z kurczaka pojedynczy 1 szt.
  • Pieczarki 3 szt.
  • Cebula biała ½ szt.
  • Papryka czerwona świeża ¼ szt.
  • Olej do smażenia
  • Sól i pieprz do smaku
  • Ser żółty starty 2-3 łyżki
  • Bułka tarta do panierki
  • Kardamon mielony do smaku
  • Jajko 1 szt.

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Fileta opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku i lekko rozbić tłuczkiem. Następnie maczać w rozmąconym jajku wymieszanym z kardamonem do smaku, obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć z obu stron. Pieczarki, cebulę, paprykę oczyścić, drobno pokroić i zeszklić na patelni z dodatkiem oleju. Przygotowane warzywa wyłożyć na kotleta, posypać startym żółtym serem, zapiec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 15-20 minut.

Składniki
  • Filet z kurczaka pojedynczy 1 szt.
  • Pieczarki 3 szt.
  • Cebula biała ½ szt.
  • Papryka czerwona świeża ¼ szt.
  • Olej do smażenia
  • Sól i pieprz do smaku
  • Ser żółty starty 2-3 łyżki
  • Bułka tarta do panierki
  • Kardamon mielony do smaku
  • Jajko 1 szt.
Składniki