Filet z kurczaka pod serową pierzynką w 10 minut

Filet z kurczaka pod serową pierzynką w 10 minut
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: mangiare
Błyskawiczne danie z kurczaka ,dla zapracowanych kobiet. Pyszny soczysty filet z nutką sera parmezano w duecie z pyszną surówką tworzy wyśmienity obiad. Zapraszam na film

Składniki

  • filet z kurczaka 2 szt(0,5kg)
  • bułka tarta 100 g
  • jajko 1 sz
  • ser parmezano utarty 50 g
  • sol, pieprz do smaku
  • olej do smażenia 50 ml

Przygotowanie

  1. Filety z kurczaka umyć ,osuszyć przekroić na pół. Posolić popieprzyć do smaku obtoczyć w jajku potem w bulce ,smażyć na rozgrzanym oleju najpierw z jednej strony potem z drugiej strony , jak już nam się chwilę podsmaży z drugiej strony to wówczas sypiemy ser na nasze filety przykrywamy pokrywką i pozostawiamy dosłownie 2 minuty ,aby ser się rozpuścił.

  2. Podawać z ulubioną surówką ze świeżych warzyw.
    Zapraszam na mój profil tam znajdziesz super surówki do obiadu. Zobacz filmik na moim kanale na Youtube -Mangiare u Ewki
    jest to kuchnia włoska i nie tylko..



    Buon appetito!

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 04 maja
Super jedzonko, pycha :)
KulinarnaChwila 05 maja
pyszotka:)
Składniki
  • filet z kurczaka 2 szt(0,5kg)
  • bułka tarta 100 g
  • jajko 1 sz
  • ser parmezano utarty 50 g
  • sol, pieprz do smaku
  • olej do smażenia 50 ml
Składniki