Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie jednogarnkowe:) Były skrzydełka i pałki pieczone na ryżu. A czemu by nie spróbować z filetem ? Jest pyszny i prosty w przygotowaniu:)
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 116
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 33
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 390
Polecam.
Odsłon: 456
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 116
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 33
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 390
Polecam.
Odsłon: 456
Składniki
Filety drobiowe kroimy w średnią kostkę, oprószamy solą, pieprzem, słodką papryką, curry i odstawiamy na godzinę. Z wody, kostek bulionowych i koncentratu pomidorowego gotujemy zalewę i odstawiamy. Czosnek drobno siekamy. |Cebulę i paprykę kroimy w kostkę.Warzywa mieszamy z ryżem i filetem drobiowym.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy zalewą. Mieszamy delikatnie by zalewa wymieszała się z wszystkimi składnikami. Po wymieszaniu na powierzchni powinna pozostać ok. 1 cm warstwa zalewy.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy ok 1,5 godziny. Podajemy na gorąco.