Filet z kurczaka nadziewany wędzonym łososiem

Filet z kurczaka nadziewany  wędzonym łososiem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Bardzo lubię eksperymentować w kuchni, zazwyczaj robię to na niedzielny obiad bo mam więcej czasu. Tym razem zrobiłam filety z kurczaka nadziewane wędzonym łososiem. Mięso jest przepyszne.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Filety dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym i przekroić wzdłuż. Do nadziewania będziemy wykorzystywać górną część fileta. Mięso oprószyć solą i pieprzem i na chwilę odłożyć. Po czym posypać przyprawą do kurczaka, lekko utłuc. Na każdym filecie położyć kawałek łososia i obwicie posypać natką pietruszki. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką tylko od góry.

  2. Następnie maczać w rozbełtanym jajku i panierować w bułce tartej wymieszanej z papryką słodką.

  3. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu wyciągnąć ostrożnie wykałaczki i możemy podawać.

Składniki
Składniki