Filet z kurczaka faszerowany avokado

Filet z kurczaka faszerowany avokado
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Łatwe i szybkie w przygotowaniu......ale jakże inne.

Składniki

  • Filety z kurczaka ( pojedyncze), 2
  • avokado, 1
  • sól, pieprz,, do smaku
  • ząbki czosnku, 2
  • plastry sera żółtego, 2

Przygotowanie

  1. Filaety umyc i potraktować tłuczkiem. Osolić i popieprzyć. Avokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, wydrążyć miąższ ( prawie sam wychdozi ze skórki), przełożyc do miseczki, doprawić solą pieprzem, dodać zmiażdżony czosnek i razem wymieszać.Filety grubo posmaroać pastą avokado i położyc plaster sera. Zwinąć w rulon, zawinąc brzegi. Możesz sobie pomóc wykałaczkami jesli masz z tymi kłopoty. Smazymy na maśle na złoty kolor. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Ja podaję fileta z sosem brokułowym i ziemniaczkami. Smacznego

Komentarze do przepisu (1)

agaleg1 05 czerwca 2011
Super danie, wykorzystałam przepis i dziś na obiad zrobiłam zawijasy, dodałam jeszcze serek almette z bazylią.... Czytaj całość »
Super danie, wykorzystałam przepis i dziś na obiad zrobiłam zawijasy, dodałam jeszcze serek almette z bazylią. Palce lizać - pychota!!!!!
Składniki
  • Filety z kurczaka ( pojedyncze), 2
  • avokado, 1
  • sól, pieprz,, do smaku
  • ząbki czosnku, 2
  • plastry sera żółtego, 2
Składniki