Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet z kaczki w maladze"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 77
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 77
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Sok z cytryny wymieszaj z miodem i solą. Natrzyj mięso, odstaw. Obsmaż na maśle. Przełóż do rondla, podlej winem, bulionem i gotuj ok. godziny.
Wyjmij mięso z wywaru. Kiedy ostygnie, pokrój w cienkie plastry.
Wywar lekko odparuj. Żelatynę namocz w 2 łyżkach zalewy ananasowej. Do wywaru mięsnego wlej żelatynę i roztrzepane białko, zagotuj. Przecedź przez gazę. Przypraw galaretą.
Do kokilek wlej trochę galarety. Kiedy zastygnie, ułóż mięso, plastry ananasów, pomarańczy, wisienki, płatki. Zalej galaretą.Źródło: Kurier TV