Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filet z indyka z rozmarynem"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Wykrój błonki i żyłki. Włóż do miski, zalej sokiem jabłkowym, przykryj i wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.
Wyjmij mięso z marynaty i osusz. Z gałązek rozmarynu zdejmij igiełki, wymieszaj je z solą, pieprzem i czosnkiem. Natrzyj tą przyprawą mięso, a następnie owiń je plastrami wędzonki. Zwiąż mocno sznurkiem. Posmaruj po wierzchu oliwą. Umieść mięso w żaroodpornym naczyniu, przykryj folią i wstaw do piekarnika.
Piecz mięso 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika nie odkrywaj, tylko odstaw na 5 minut, aby doszło. Dopiero po tym czasie odkryj, zdejmij sznurek i pokrój.Źródło: Olivia