filet z indyka z piekarnika

filet z indyka z piekarnika
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: hania07
szybkie bez stania przy kuchni ;)

Składniki

Przygotowanie

  1. Filet w całości nacieramy solą i pieprzem. Magę, oliwę, ketchup i przetarty przez praskę czosnek mieszamy ze sobą. Nacieramy mięso i pozostawiamy na 1h w lodówce

  2. Następnie przekładamy do żaroodpornego naczynia, podlewamy 1,5 szklanki wody i pieczemy w piekarniku ok. 60 min - 170C, uważając żeby woda (powstały sos) nie wyparowała całkowicie, przewracając od czasu do czasu mięso.

  3. W wersji "bogatszej" zamiast wody można dodać pomidory krojone z puszki z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu.

Komentarze do przepisu (3)

biesy 25 października 2011
fajne , ale może w rękaw i będzie zupełny git bez wody :)
hania07 25 października 2011
racja ;) w sumie nie jestem zwolenniczką rękawów ale może warto spróbować ;)
annawk 03 listopada 2011
nieczęsto w domu jadamy indyka , trzeba to zmienić . bo Twój zapowiada się kozacko :)
Składniki
Składniki