Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, soczyste, zdrowe, proste do wykonania
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 44
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 44
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Składniki
Opłukać mięso, wytrzeć do sucha, obrać z błon, pokroić jak na gulasz. Przygotować marynatę - 2 łyżki oliwy, ząbek czosnku (zduszony w prasce), rozmaryn, imbir (jeśli świeży!), szczypta soli i pieprzu - wymieszać razem z mięsem. Odstawić w chłodne miejsce na conajmniej 2 godz. Później partiami (4 łyżki oliwy) smażyć mięso na złoto. W drugim rondlu rozgrzać resztę oliwy, wrzucić pokrojony w półplasterki por (biała część), poddusić, dodać szpinak, mocno podgrzać (ewentualnie można trochę podlać wodą). Do przygotowanej bazy warzywnej dodać usmażone mięso, podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając. Zalać śmietaną, doprawić solą i pieprzem oraz imbirem (jeśli sproszkowany). Podawać z grzankami z chleba tostowego lub z ryżem ugotowanym na sypko.