Filet z indyka w curry

Filet z indyka w curry
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Proste i smaczne mięsko na obiad.

Składniki

  • Składniki:
  • Filet z indyka 1kg
  • Mleko 1 ½ szklanki
  • Curry 1 łyżka
  • Bułka do panierki
  • Jajka 3 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Masło klarowane do smażenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w cienkie plastry, delikatnie robić tłuczkiem, włożyć do szklanego naczynia, zalać mlekiem i odstawić na godzinę w chłodne miejsce do lodówki. Następnie jajka dobrze rozbełtać zaś bułkę tartą wymieszać z curry. Maczać dobrze odsączone z mleka mięso w jajku, panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron na złoty kolor.

Komentarze do przepisu (3)

SlodkoSlodka83 29 maja 2019
Moje smaki :-) Pycha
pelen_brzuszek 29 maja 2019
świetnie wygląda ta panierka :)
KulinarnaChwila 30 maja 2019
fajny sposób :)
Składniki
  • Składniki:
  • Filet z indyka 1kg
  • Mleko 1 ½ szklanki
  • Curry 1 łyżka
  • Bułka do panierki
  • Jajka 3 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Masło klarowane do smażenia
Składniki