Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serwowany z ugotowanym ryżem. Szybkie do przygotowania danie z piersi kurczaka i kawałków ananasa w aromatycznym sosie
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
1. Syrop z ananasa wlewamy do miski, dokładamy kwasek, miód oraz koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy.
2. Fileta kroimy w kostkę, solimy i przekładamy na godzinę w marynatę.
3. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym olej. 4. Marchew obieramy, kroimy w słupki i dodajemy do cebuli.
5. Dodajemy paprykę oraz ananasy pokrojone w kostkę, prużymy.
6. W tym czasie na drugiej patelni smażymy odcedzonego kurczaka ( sos zostawić).
7. Warzywa zalewamy pozostała marynatą, chwilkę zagotować 8. Kruczka przekładamy do warzyw.
9. Danie gotowe. 10. Smacznego