Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Filet w śmietance z pieczarkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
40 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji 3,80 zł • Przepis na 2 porcje
Mięso myję, kroję w spore kawałki. Robię marynatę: przyprawy mieszam w moździerzu, delikatnie je ugniatam, po czym łączę z olejem. W tak przygotowanej marynacie obtaczam kawałki kurczaka. Przykrywam go i pozostawiam na co najmniej 2 godz. w lodówce.
Następnie smażę mięso na 2 łyżkach oleju po 4-5 min z każdej strony. Na osobnej patelni podsmażam na reszcie oleju pokrojone w plastry pieczarki, doprawiam solą i pieprzem. Łączę z mięsem, dodaję śmietankę i duszę ok. 10 min.
<strong>Hanna Borowska z Bydgoszczy</strong>Źródło: Kobieta i życie