Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbujcie koniecznie, gdy znudził się Wam klasyczny filet bez dodatków.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 541
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1428
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 126
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 403
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 541
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1428
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 126
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 403
Składniki
Pora myjemy i kroimy w plastry. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Filety dzielimy na płaty i lekko rozbijamy. Układamy na porach. Posypujemy przyprawą do drobiu.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy i podsmażamy na rozgrzanym maśle wraz z posiekaną cebulą. Wykładamy na mięso. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, posypujemy pieczarki. Smarujemy majonezem. Posypujemy bazylią i oregano.
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C. Pieczemy ok. 40 min. Polewamy keczupem. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami lub ryżem.