Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Filet na ryżu"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Strąki czerwonej papryki umyj, ułóż na blasze i opiekaj 15 minut w 180 st. Wyjmij, włóż do woreczka foliowego. Pozostaw do ostudzenia. Następnie usuń skórkę oraz nasiona. Miąższ paprykowy zmiksuj razem z obranymi ząbkami czosnku oraz 1-2 łyżkami oleju. Pastę dopraw solą, pieprzem i chili.
Ryż przepłucz na sicie, zalej osoloną wodą i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Oczyść i przekrój na połówki żółtą oraz zieloną paprykę. Usuń gniazda nasienne. Paprykowy miąższ pokrój w kostkę.
Filet z kurczaka (lub kilka mniejszych kawałków) opłucz, osusz. Oprósz solą i pieprzem. Obsmaż na rumiano na 2 łyżkach oleju. Przełóż na pokrytą pergaminem blachę. Posmaruj pastą paprykową. Piecz 20-30 minut w temp. 180 st.
Posiekaną paprykę przesmaż na 2 łyżkach oleju, dodaj ryż. Przesmaż razem. Dopraw solą, pieprzem, kurkumą i posiekaną kolendrą. Podawaj z mięsem.
porcje, czas ok. 35 min; porcja – 490 kcal, cena 4,70 zł.Źródło: Świat kobiety