1. Pierś z kurczaka dzielimy tak aby otrzymać 4 porcje, opłukać zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym, włożyć do szklanego naczynia.
2. Marynata:
W miseczce połączyć sos sojowy z sokiem cytryny oraz płynnym miodem, wsypać pieprz utarty grubo w możdzierzu , dodać pokrojony na plasterki czosnek, Wymieszać, marynatą zalać mieso, dokładnie wymieszać aby równomiernie się pokryło, naczynie zamknać włożyć na kilka godzin do lodówki lub na całą noc.
3. Osączone z marynaty mięso, kłaść na rozgrzaną patelnię grillową, lekko natłuszczoną, zmiejszyć ogień do minimum, smażyć około 5-7 minut z każdej strony.
Podawać na ulubionej sałatce .
Smacznego!
Komentarze do przepisu (3)
Super kurczak, a jeszcze z takimi dodatki, to niebo w gębie ;)
Super, pycha :)