Filet kurczaka rolowany serem

Filet kurczaka rolowany serem
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
Pyszne

Składniki

  • filet piersi kurczaka
  • ser w plastrach
  • masło

Przygotowanie

  1. Pojedynczą pierś kurczaka przekroiłam wzdłuż na pół, porządnie rozbiłam tłuczkiem, osoliłam i opieprzyłam z obu stron. Na każdy płat mięsa nałożyłam plaster goudy i zrolowałam. Każdą roladkę posmarowałam masłem i zawinęłam szczelnie w folię aluminiową. Takie pakieciki wrzuciłam na gotującą się wodę i gotowałam ok. 20 minut.

Komentarze do przepisu (6)

nero78 06 stycznia 2011
Pyszności na poświąteczną dietę, pozdrawiam :)
iwona_s 06 stycznia 2011
poświąteczna dieta :-) - rozumiem, że to żart. no chyba, że co dla niektórych mięso+ser jest jakimś... Czytaj całość »
poświąteczna dieta :-) - rozumiem, że to żart. no chyba, że co dla niektórych mięso+ser jest jakimś rodzajem diety :-)
nero78 06 stycznia 2011
iwono_s cały czas czekam na Twoją propozycję dietetycznego dania i jakoś doczekac się nie mogę... :))))) Co... Czytaj całość »
iwono_s cały czas czekam na Twoją propozycję dietetycznego dania i jakoś doczekac się nie mogę... :))))) Co prawda gdzieś trafiłam na Twoje wypociny tłumaczące dlaczego nie dodajesz przepisów, że niby taka naiwna nie jesteś żeby za darmo przepisy dawac,że się z nas śmiejesz i twórcy smakera również itd, itd... A ja myślę,że Ty po prostu poza niezbyt wyszukanymi uwagami świadczącymi o niskiej samoocenie i chęci zwrócenia na siebie uwagi nie masz nic do zaoferowania. Pozdrawiam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • filet piersi kurczaka
  • ser w plastrach
  • masło
Składniki