Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na fileta drobiowego faszerowanego mozzarellą i pieczonego pod warstwą pieczarek i papryki:) Danie możemy podać z kaszą, ryżem lub piure ziemniaczanym.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 534
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1423
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 121
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 399
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 534
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1423
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 121
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 399
Składniki
Filety oczyszczamy z błon, opłukujemy i osuszamy. Następnie ostrym nożem robimy kieszonkę. Mięso z wszystkich stron, również w środku nacięcia, nacieramy solą, pieprzem i mieloną papryką, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 2-3 godz. W tym czasie oczyszczamy pieczarki i kroimy w plastry. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek oczyszczamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy na nim czosnek z cebulą dodajemy pieczarki z papryką i całość dusimy na średnim ogniu do czasu aż składniki zmiękną a woda, którą puszczą pieczarki odparuje.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Pieczarki z warzywami odstawiamy do przestygnięcia. Filety wyjmujemy z lodówki i w nacięcie wkładamy pokrojoną w plastry mozzarellę.Mięso układamy w natłuszczonym /olejem lub masłem/ naczyniu żaroodpornym - najlepiej kawałek obok kawałka a nie jeden na drugim. Filety przykrywamy pieczarkami z papryką.
Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy 30 min. Następnie naczynie odkrywamy i pieczemy jeszcze 15 min.