Filet drobiowy faszerowany serem.

Filet drobiowy faszerowany serem.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Faszerowany żółtym serem filet drobiowy podany z ostrymi papryczkami cherry i chlebem.

Składniki

  • filet z kurczaka cały 2 szt.
  • żółty ser starty 8 łyżek
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • jajka kurze 4 szt.
  • mąka pszenna
  • Bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia
  • marynowane ostre papryczki cherry

Przygotowanie

  1. Wymyte, osuszone filety z kurczaka dzielimy na połówki, tak żeby były dwa kawałki z całego fileta. Przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym, robimy w każdym kawałku kieszeń i napełniamy ją startym, żółtym serem, po 2-3 łyżki startego sera.

  2. Napełnione serem filety zabezpieczamy wykałaczkami.

  3. Panierujemy każdy w jajku, mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron do miękkości mięsa.

  4. Usmażone podajemy z ostrymi papryczkami cherry i chlebem.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (2)

bryssska 12 września 2018
Proste a jakie pyszne ;-D
babcitereskiciasta 13 września 2018
Filet z bogatym wnętrzem,mniam.:)
Składniki
  • filet z kurczaka cały 2 szt.
  • żółty ser starty 8 łyżek
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • jajka kurze 4 szt.
  • mąka pszenna
  • Bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia
  • marynowane ostre papryczki cherry
Składniki