Fileciki ze szparagami i jajkiem

Fileciki ze szparagami i jajkiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Delikatne mięso z kurczaka ze szparagami w sosie serowym.

Składniki

  • ½ fileta z kurczaka
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • ½ pęczka szparag
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • Opakowanie sos cztery sery
  • ½ szk. śmietany 18 %
  • ½ szk. wody
  • Sól
  • ½ łyżki curry
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy na mniejsze podłużne paski, doprawiamy przyprawą curry oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju

  2. 2. Szaragi myjemy, obcinamy twarde końcówki, gotujemy w osolonej wodzie 10 minut, następnie na patelnie wlewamy olej, rozgrzewamy i przekładamy szparagi, prużymy.

    3. Sos cztery sery rozrabiamy ze śmietaną oraz wodą i wlewamy do szparag, chwilkę gotujemy.
    4. Sos wlewamy na dno dowolnego naczynia.

  3. 5. Na sosie układamy mięso, na około przekrojone na pół pomidorki i obrane ze skorupek, pokrojone na cząstki jajka.
    6. Potrawa gotowa
    7. Smacznego

Składniki
  • ½ fileta z kurczaka
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • ½ pęczka szparag
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • Opakowanie sos cztery sery
  • ½ szk. śmietany 18 %
  • ½ szk. wody
  • Sól
  • ½ łyżki curry
  • Olej do smażenia
Składniki