Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jalapeno to małe papryczki o smaku ostrym, nie każdy lubi ze względu na ostry smak ale jak użyjemy gotowego sosu i połączymy z mięsem, wyjdzie nam pyszne danie .
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
1. Fileta kroimy na duże kawałki.
2. Następnie nacinamy w każdy kawałek mięsa tak jak widać na zdjęciu.
3. Układamy na przemian po paseczku małym boczku oraz sera mozzarella.
4. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.
7. Robimy sos: ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
8. Dodajemy serek śmietankowy.
9. 5 łyżek sosu Jalapeno
10. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
11. Dodajemy śmietanę.
12. Wszystko dokładanie mieszamy.
13. Wyjmujemy mięso z piekarnika i nakładamy sos i jeszcze zapiekamy 10 minut w 180˚C.
14. Danie gotowe. 15. Smacznego.