Fileciki pod pierzynką Jalapeno

Fileciki pod pierzynką Jalapeno
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Jalapeno to małe papryczki o smaku ostrym, nie każdy lubi ze względu na ostry smak ale jak użyjemy gotowego sosu i połączymy z mięsem, wyjdzie nam pyszne danie .

Składniki

  • • 2 filety z kurczaka
  • • 20 dag sera mozzarelli
  • • Trochę boczku wędzonego
  • • Sos Jalapeno
  • • 1 Serek śmietankowy
  • • 15 dag sera żółtego
  • • 2 łyżki śmietany 36%
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. 1. Fileta kroimy na duże kawałki.

  2. 2. Następnie nacinamy w każdy kawałek mięsa tak jak widać na zdjęciu.

  3. 3. Układamy na przemian po paseczku małym boczku oraz sera mozzarella.

  4. 4. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

  5. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  6. 6. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.

  7. 7. Robimy sos: ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.

  8. 8. Dodajemy serek śmietankowy.

  9. 9. 5 łyżek sosu Jalapeno

  10. 10. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  11. 11. Dodajemy śmietanę.

  12. 12. Wszystko dokładanie mieszamy.

  13. 13. Wyjmujemy mięso z piekarnika i nakładamy sos i jeszcze zapiekamy 10 minut w 180˚C.

  14. 14. Danie gotowe.
    15. Smacznego.

Składniki
  • • 2 filety z kurczaka
  • • 20 dag sera mozzarelli
  • • Trochę boczku wędzonego
  • • Sos Jalapeno
  • • 1 Serek śmietankowy
  • • 15 dag sera żółtego
  • • 2 łyżki śmietany 36%
  • Sól
  • Pieprz
Składniki