Fielty rybne w sosie koperkowym

Fielty rybne w sosie koperkowym
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ErJot
Filety rybne smażone na patelni podane w sosie koperkowym z gotowanymi ziemniakami.

Składniki

  • filety rybne 4 szt
  • mąka 3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz cytrynowy do smaku
  • olej do smażenia
  • sos:
  • koperek siekany 5 łyżek
  • masło 1 łyżka kopiasta
  • śmietana 18% 200 ml
  • sól do smaku
  • ziemniaki

Przygotowanie

  1. Filety rybne /świeże lub rozmrożone/ osuszamy ręcznikiem papierowym , obtaczamy w mące, oprószamy solą i pieprzem cytrynowym i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

  2. W rondelku rozgrzewamy masło, wrzucamy posiekany koperek, solimy i często mieszając dusimy go na maśle ok. 2 min. Następnie wlewamy śmietanę i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku.

  3. Ugotowane ziemniaki podajemy z usmażonymi filetami rybnymi polanymi sosem koperkowym.

Komentarze do przepisu (4)

Nevermore 17 grudnia 2018
Rybka zawsze pyszna, a taki talerzyk to z chęcią bym zjadł :) Świetne jedzonko :D
ErJot 17 grudnia 2018
Dziękuję:)
Docherro 17 grudnia 2018
Rybka w świetnym sosie,pycha:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • filety rybne 4 szt
  • mąka 3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz cytrynowy do smaku
  • olej do smażenia
  • sos:
  • koperek siekany 5 łyżek
  • masło 1 łyżka kopiasta
  • śmietana 18% 200 ml
  • sól do smaku
  • ziemniaki
Składniki