Fettuccine z natką marchewki

Fettuccine z natką marchewki
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Zdecydowanie najszybsza i najprostsza kuchnia na świecie. Obok tajskiej, nie dorówna jej nic. Świeże smaki, prosto z działki. Niewiele potrzeba, a tak wielu marnuje tak zwyczajny, jednak niezwyczajny składnik. Futka dostarcza nam wielu inspiracji.

Składniki

  • 500 g makaronu fettuccine
  • 1/2 pęczka natki marchewki
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka orzechów piniowych
  • 20 g startego parmezanu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Dobra, powtarzam się…makaron

    Makaron gotujemy w trakcie przygotowywania tzw. otoczki.



    Pesto:


    Natkę marchewki dokładnie myjemy, osuszamy i oddzielamy listki od łodyg. Listki przekładamy do blendera wraz z ząbkami czosnku, lekko uprażonymi orzeszkami piniowymi i startym parmezanem. Wszystko zalewamy oliwą z oliwek i miksujemy dla właściwego połączenia składników. Gotowe pesto doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.


    Cytat: Futka


    Do nagrzanego garnka z pesto wrzucamy makaron. Dolewamy wodę z makaronu wg upodobań.

    Dokładnie łączymy.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (8)

annawk 24 lipca
pesto z natki marchewki jest bardzo smaczne i zdrowe
Maudie 27 lipca
Smacznie,zdrowo i szybko-czego chcieć więcej? :)
konhambos 27 lipca
zero waste to pierwsza zasada w mojej kuchni. Bardzo lubie to pesto, wiecej inspiracji w moim ciagle niedokonczonym... Czytaj całość »
zero waste to pierwsza zasada w mojej kuchni. Bardzo lubie to pesto, wiecej inspiracji w moim ciagle niedokonczonym artykule
https://schnellundschmackhaft.blogspot.com/p/porady.html
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g makaronu fettuccine
  • 1/2 pęczka natki marchewki
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka orzechów piniowych
  • 20 g startego parmezanu
  • sól, pieprz
Składniki