Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z książki Pasta i Basta! Uwielbiamy makarony i nie mogliśmy darować sobie tej przyjemności, by nie spróbować ;)
Polecam.
Odsłon: 146
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 490
Polecam.
Odsłon: 146
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 490
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu znajdującego się na opakowaniu. Odcedzamy. Boczek i cebulę drobno kroimy, rumienimy na rozgrzanej oliwie. Pomidory przecieramy przez sitko, dodajemy do boczku, lekko zagęszczamy sos dodając śmietanę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Jeszcze ciepły makaron wrzucamy do sosu razem z posiekaną natką i bazylią. Podgrzewamy kilka minut, dokładnie łączymy makaron z sosem i ziołami. Przekładamy na talerze, posypujemy startym parmezanem.