Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i bardzo smaczne. Można podawac w wersji wegetariańskiej lub z dodatkiem szynki i zielonego groszku.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Masło i 150g śmietany zagotowac w rondelku. Zmniejszyc temperaturę i gotując przez kilka minut, zagęścic.
W tym czasie ugotowac makaron al dente w osolonej wodzie z oliwą. Odlac, ponownie umieścic w garnku, zalac sosem śmietanowym. Wymieszac za pomocą 2 widelców.
Resztę śmietany, parmezan i gałkę muszkatałową dodac do makaronu, doprawic solą i pieprzem, dokładnie wymieszac, podgrzac.
Wyłożyc makaron na półmisek udekorowac natką pietruszki lub oliwkami, posypac żółtym serem. Smacznego.