Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fenkuły z mięsem i marchewką"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5659
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 290
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5659
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 290
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 40 minut
Bulion wymieszać z sokiem pomidorowym i zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Wsypać ryż, gotować 20 minut.
Pomidory rozkroić, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę. Wrzucić do ryżu pod koniec gotowania.
Fenkuły oczyścić, opłukać, przekroić wzdłuż. Gotować 12 minut w wodzie przyprawionej gałką muszkatołową. Marchewkę obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno posiekać.
Cebulę i marchew lekko zrumienić na rozgrzanym oleju. Dołożyć mielone mięso oraz koncentrat pomidorowy. Smażyć dalej, aż mięso ładnie się zrumieni. Pod koniec przyprawić solą i pieprzem.
Farsz nałożyć do fenkułów. Ułożyć je na pomidorowym ryżu. Posypać grubo startym parmezanem. Danie udekorować natką pietruszki i szczypiorkiem.Źródło: Życie na gorąco