Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowany kurczak z fasolą"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27469
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27469
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Składniki
Podsmaż pokrojoną kiełbasę, cebulę, czosnek. Dodaj odsączoną fasolę, pomidory. Przypraw farsz. Środek kurczaka oprósz solą, pieprzem, napełnij farszem.
W rozcięcie włóż całą umytą cytrynę, resztę nacięcia zaszyj. Polej tuszkę oliwą, posyp solą, pieprzem, papryką.
Na dno blachy wlej bulion. Połóż gałązki tymianku oraz kurczaka. Nakryj folią aluminiową. Piecz ok. 60 min w temp.180°C. Zdejmij folię, zwiększ temperaturę. Polej sosem z pieczenia i piecz 30 min. Przed podaniem sos przypraw cytryną.
<strong>Aneta Jelito z Nowego Sącza</strong>Źródło: Takie jest życie