Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymyśliłem go w pięć minut, podałem go dzisiaj na obiad.
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 142
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 142
Składniki
Wykonanie farszu: Pieczarki, paprykę, oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu z dodatkiem maggi oraz przypraw, po czym ostudzić. Wykonanie kotletów: Bułkę namoczyć, odcisnąć i połączyć ze wszystkimi składnikami, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dodać zmiażdżony czosnek i ponownie dokładnie wyrobić mięsną masę. odłożyć do lodówki by mięso odpoczęło. Następnie formować na dłoni płaskie kotlety, kłaść łyżką przygotowany farsz i formować owalne kotlety.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. SMACZNEGO.
Moje kaszotto inaczej. Składniki: Kasza kuskus 1 opakowanie Kaszę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Dzisiaj podczas przygotowania faszerowanych kotletów mielonych został mi farsz więc pomyślałem sobie że zrobię do obiadu kaszotto inaczej. Wymieszałem kaszę kuskus z farszem, lekko przyprażyłem na patelni i podałem do obiadu. Wszystkim moje danie smakowało, proszę wypróbować mój przepis i wystawić opinię.