Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowany kalafior"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Składniki
Przepis Marty Matusiewicz z Bielska Białej</strong>
Kalafior gotuj 5 min w osolonej wodzie. Odcedź. Pokrojoną cebulę oraz startą włoszczyznę podsmaż na oleju. Kiedy ostygnie, wymieszaj z mięsem. Wbij jajko, przypraw. Farsz wciśnij między różyczki kalafiora.
Ułóż warzywo w naczyniu żaroodpornym, podlej bulionem, posyp papryką. Zapiekaj 50 min w temp. 160°C. Podaj polany sosem, np. jogurtowo-czosnkowym z ziemniakami.Źródło: Takie jest życie