Faszerowany filet z kurczaka

Faszerowany filet z kurczaka
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Pierś z kurczaka można faszerować w dowolny sposób. Proponuję nadzienie z pieczarkami i serem, mięso zanurzone w marynacie, nadaje ostry smaczny smak.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka ( można użyć jednego fileta)
  • 25 dag pieczarek
  • 15 dag sera żółtego
  • Przyprawa do kurczaka złocista
  • 1 opakowanie mrożonki – mini marchewki
  • sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. 1. Pieczarki kroimy drobno i obsmażamy na rozgrzanym oleju doprawiając pieprzem oraz solą, studzimy.

  2. 2. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    3. Fileta rozdzielamy i usuwamy odstające części.
    4. W mięsie robimy otwór.
    5. Nadziewamy na przemian pieczarkami oraz serem.
    6. Mięso solimy.

  3. 7. Przyprawę mieszamy z dwiema łyżkami oleju.

  4. 8. W marynatę przekładamy filety i pozostawiamy na 1 godzinę.

  5. Po upływie godziny mięso układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
    Zapiekamy 20 minut w 180˚C.

  6. 11. Następnie wyjmujemy blaszkę i dokładamy marchewkę.

  7. 12. Ponownie zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    13. Wykładamy na półmisek.
    14. Danie gotowe.
    15. Smacznego.

Komentarze do przepisu (9)

KORAL 20 marca 2018
Bardzo smacznie wyglądają :)
Nevermore 20 marca 2018
No masz :D, a ja na obiad za chwilę zmykam ;)
Pyszny kurczaczek, muszę zrobić przy weekendzie wg Twojego przepisu :)
gochna55 22 marca 2018
Pycha. Ulubione danie rodzinki, dodaję jeszcze do farszu pora - ale to dlatego, że go uwielbiam. Czasem, jak mam... Czytaj całość »
Pycha. Ulubione danie rodzinki, dodaję jeszcze do farszu pora - ale to dlatego, że go uwielbiam. Czasem, jak mam taką "4" - piersi to robię jako wędlinkę do chlebka. POLECAM naprawdę PYCHA :) Daję wieli kciuk.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 filety z kurczaka ( można użyć jednego fileta)
  • 25 dag pieczarek
  • 15 dag sera żółtego
  • Przyprawa do kurczaka złocista
  • 1 opakowanie mrożonki – mini marchewki
  • sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
Składniki