Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowany boczek"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 979
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 979
Składniki
Boczek rozkrój tak, aby powstał płat mięsa. Oprósz solą, pieprzem. Pokrój pieczarki oraz cebulę i podsmaż na oleju. Przypraw i ostudź.
Na płacie boczku rozłóż farsz. Posyp ziołami oraz żelatyną. Zwiń w rulon i mocno obwiąż nitką.
Włóż mięso do brytfanki, podlej wodą, nakryj naczynie. Piecz 1,5 godz. Pierwsze 30 min piecz w temp. 220°C. Zmniejsz do 170°C i piecz dalej. Ostudź w brytfance.
Porcje 20, 120 min, cena 1,10 zł, kalorie 387 kcal.Źródło: Bella Relaks