Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowany boczek"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2118
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2118
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Składniki
Jabłka umyj, przekrój na pół i oczyść z gniazd nasiennych. Połówki przekrój na ósemki i wrzuć do miski. Całość zalej sokiem z cytryny, tak aby były dokładnie pokryte. Dołóż śliwki, goździki i odstaw.
Boczek natnij tak, aby dał się rozłożyć jak książka. Ułóż jabłka i śliwki. Otwór zszyj lub zepnij wykałaczkami.
Włóż boczek do brytfanny, wlej wino i trochę wody. Całość włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez 2 godziny w temperaturze 180° C, podlewając ją co jakiś czas wytapiającym się tłuszczem.
Gdyby skórka zaczęła się podpiekać, należy ją przykryć folią aluminiową. Danie podawaj z surówką z białej kapusty.Źródło: Na żywo