Faszerowane udka

Faszerowane udka
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Soczyste udka z kurczaka nadziewane pysznym farszem, pieczone w piekarniku, idealne na świąteczny obiad.

Składniki

  • 8 udek z kurczaka
  • 3 łyżki ketchupu pikantnego
  • Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami
  • 2 papryki- żółta, czerwona
  • 3 ogórki konserwowe
  • 10 dag sera żółtego
  • Sól

Przygotowanie

  1. 1. Mięso z udek na około kości obcinamy, wyjmujemy kość. Doprawiamy solą oraz pomysłem na soczystego kurczaka.
    2. Papryki, ogórki oraz ser kroimy w kostkę, dodajemy ketchup i mieszamy.

  2. 3. Gotowym farszem nadziewamy środek mięsa, zawijamy brzegi mięsa do środka tak żeby farsz nam nie wypadł.
    4. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 35 minut w 180°c.

  3. 5. Danie gotowe.
    6. Smacznego.

Komentarze do przepisu (6)

ErJot 16 listopada 2020
Pomysłowe, kolorowe, apetyczne i smaczne:)
Nevermore 16 listopada 2020
Oj tam, oj tam, kto by czekał do jakichś świąt ;p Jak widzę są dla lwa, bo bez kosteczek ;) Mniami :D
fafiatko 03 grudnia 2020
Wygladaja bardzo smakowicie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 8 udek z kurczaka
  • 3 łyżki ketchupu pikantnego
  • Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami
  • 2 papryki- żółta, czerwona
  • 3 ogórki konserwowe
  • 10 dag sera żółtego
  • Sól
Składniki