Faszerowane roladki drobiowe

Faszerowane roladki drobiowe
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: helenapon
Mięso drobiowe można przyrządzać na różne sposoby. Za każdym razem może smakować inaczej.

Składniki

  • 2 podwójne filety drobiowe
  • Pieprz
  • 2 jajka
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 2 łyżki mąki krupczatki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • olej do smażenia
  • 1/2 szklanki piwa Desperados
  • Dodatkowo:
  • 1 mała marchewka
  • garść fasolki szparagowej
  • kilka plasterków wędzonej Goudy

Przygotowanie


  1. Filety pociąć na cm plastry. Delikatnie rozbić przez folię. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na godzinę.

    Marchewkę pokroić w "słupki" i podgotować razem z fasolką szparagową. Uważać by nie przegotować. Muszą być twardawe ponieważ jeszcze będą się dusiły z mięsem.

    Na każdy kawałek mięsa położyć 2 plastry żółtego sera, słupek marchewki i 2-3 fasolki szparagowe.Zwijać w roladki. Spiąć wykałaczkami.
    W jednej misce rozmieszać 2 jajka a w drugiej mąkę, tartą bułkę i słodką paprykę.
    Każdą roladkę panierować w jajkach , bułce z mąką i papryką.
    Smażyć na średnio rozgrzanym oleju na rumiano. Podlać piwem i dusić do miękkości pod przykryciem.

Komentarze do przepisu (2)

Docherro 01 sierpnia 2019
Pyszności na obiad:)
kuchmariola63 02 sierpnia 2019
Super danie :)
Składniki
  • 2 podwójne filety drobiowe
  • Pieprz
  • 2 jajka
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 2 łyżki mąki krupczatki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • olej do smażenia
  • 1/2 szklanki piwa Desperados
  • Dodatkowo:
  • 1 mała marchewka
  • garść fasolki szparagowej
  • kilka plasterków wędzonej Goudy
Składniki