Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane pomidorki"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Kiełbaski bez skórki pokrój na kawałeczki, korniszony w kostkę. Odłóż odrobinę rzeżuchy do dekoracji, resztę posiekaj z pietruszką. Obierz cebulę, drobno posiekaj i podsmaż na oleju. Bulion z octem odparuj na patelni i polej sałatkę. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj dokładnie.
Bryndzę pokrój w kosteczkę i wymieszaj z sałatką. Odstaw do macerowania na pół godziny. Odetnij czapeczkę umytego pomidora, wydrąż miąższ, posiekaj go i dodaj do sałatki.
Sałatką nafaszeruj pomidory. Listkami roszponki i rzeżuchą udekoruj talerz.
Czas przygotowania: 45 minut 90 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień